Nieuws 
Het Geluid Maastricht is trots bekend te maken dat ze samen met De Nationale Opera en in coproductie met Opera Philadelphia en Bregenzer Festspiele

De wereld première van

The Shell Trial,

produceert een opera gebaseerd op de theatervoorstelling De zaak Shell (2020) van theatermakers Rebekka de Wit en Anoek Nuyens. The Shell Trial is een nieuwe opera die ingaat op de context van de baanbrekende rechtszaak waarin oliegigant Shell werd geconfronteerd met zijn verantwoordelijkheid voor de klimaatverandering. In deze productie gaat het echter niet alleen om de verantwoordelijkheid van één bedrijf. Met The Shell Trial brengen we verschillende stemmen en perspectieven samen en confronteert De Nationale Opera zichzelf en het publiek met hun eigen rol en verantwoordelijkheid in de klimaatcrisis.
We trachten in deze opera het gesprek op gang te brengen over de klimaatcrisis en de verantwoordelijkheid die wij allemaal delen voor de huidige en toekomstige gezondheid van onze planeet. De Amerikaanse Pulitzerprijs-winnende Ellen Reid zal de componist zijn van deze opera op een libretto van Roxie Perkins. Dirigent en theatermaker Manoj Kamps, die in 2020 debuteerde bij De Nationale Opera, zal het stuk co-creëren en dirigeren. Tot slot zal de Amerikaanse sopraan Julia Bullock een rol vertolken in deze opera en de productie co-creëren. De opera zal worden uitgevoerd ism het Koninklijk Concertgebouw orkest en haar academy.

Bij De Nationale Opera staat duurzaamheid hoog op de agenda en streven we ernaar om dit ook door te voeren in onze productieprocessen. Voor The Shell Trial gaan wij als samenwerkingspartners nog een stap verder.  Zo zal er een compensatieplan worden opgesteld en uitgevoerd om de ecologische voetafdruk van de productie te compenseren en maakt het artistieke team bestaande uit onder ander Het Geluid scenograaf Davy van Gerven en de vermaarde kostuumontwerper Greta Goiris alle decors en kostuums met bestaande en gerecyclede materialen.

Meer informatie en kaarten vind u op de website van de
︎ Nationale opera

Vanuit Limburg kunt u met een busreis de première op 16 maart 2024 bezoeken. Kaarten voor deze opera dagtrip zijn te boeken via de websites van onze lieve partners bij ︎PLT en Theater aan het Vrijthof

...
.....