Samenwerkingen Momenteel staan er samenwerkingen met Nationale opera, La Monnaie/ De Munt Brussels, Munchner Musik Bienale op de rol.

Eerder werkte het gezelschap bij of in co-productie met o.a. Castrum Peregrini, Veenfabriek, Muziektheater Transparant, Monobanda gaming, de Nederlandse Reisopera, Wildvreemd VR-ontwikkelaars, operahuis La Monnaie/De Munt Brussel, Operadagen Rotterdam, Musiktheatertage Wien, Bergen Nasjonal Oper, de Berlijnse Neukölnner Oper, het Eclat en Sommerfestival Stuttgart en muziekgezelschappen als Het Doelenkwartet, Asko Schönberg ensemble, Ensemble Gending, Ensemble PHACE (Wenen)

Het team van Het Geluid ontwerpt, geeft en ontwikkelt tevens educatie-projecten binnen hun eigen gezelschap. Maar ook in meerjarige samenwerkingen zoals met de interdisciplinaire internationale kunstenopleiding iArts van Hogeschool Zuyd Maastricht, de Master dramaturgie van de Universiteit van Amsterdam.

Via de zogenaamde Platform werkvorm worden onder hoofdredactie van het team van Het Geluid producties ontwikkeld waarin verschillende teams losse etudes of hoofdstukken van een voorstelling of ervaring vormgeven of voor hun rekening nemen. Zo integreren we ook nieuwe kennis en talenten en visie in projecten die op deze wijze ook meerstemmig zijn. Voorbeelden van deze werkvorm zijn onze producties Limburgse Horizon en Litanie van een afscheid.


Het Geluid Maastricht wordt structureel ondersteund door