Litanie van een terugkeer


September 2023 / November 2022Het Geluid produceerde deze eerste scenografische installatie van Davy van Gerven. Met een digitale representatie van een overleden acteur vertelt van Gerven samen met zijn team een verhaal over theatrale aanwezigheid, gemis, technologie en de dood. Met dit project wil van Gerven onderzoeken wat een wederopstanding kan betekenen. Door deze interesse te combineren met ideeën rond présence, één van de belangrijkste zijnsvoorwaardes van het theater, zal Litanie van een Terugkeer een installatie zijn waarin getracht wordt een overleden acteur nog één keer te laten spelen.
Een voorstelling over het materialiseren van datgene zonder materiaal, datgene wat van nature onzichtbaar en onkenbaar is. Ofwel over herinneringen, emoties en al het andere immateriële dat hoort bij het verlies van een van de beste acteurs van zijn tijd.

Team: Maarten Bos, Margriet Dijkema, George Dhauw, Abel Enklaar, Cor Langerak, Mimic, Gable Roelofsen, Romy Roelofsen, Davy van Gerven, Zino Wey, Casper Wortmann, Nina Willems, David Knap en Sophie Luiken

Litanie van een Terugkeer is een co-productie met Cultura Nova en werd naast De Fabriek Eindhoven gesteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Dioraphte, Parkstad Limburg theaters en Het Geluid Maastricht.