Limburgse Horizon


JUNE 2022Met de theatrale ervaring Limburgse Horizon hebben we een werk gemaakt dat zich bezig houdt met de toekomst van ons landschap, voedselproductie en de plek van de (boeren) Limburgse identiteit. De productie is bedoelt om ongemerkte ideeën over het landschap, de Limburgse identiteit, de Nederlandse identiteit, de boer en de toekomst te tonen en te bevragen.

Onze verschillende co-creatoren zijn op verschillende momenten betrokken geweest in het proces. Tijdens onze verkennende fase hebben we gesprekken gehad met boeren en de LLTB, waarbij die uitspraken de basis zijn geweest voor het tot stand brengen van het requiem. Met deze boeren is ook gezongen, samen met leerlingen van de groenschool in  Heerlen is gewerkt om verschillende toekomstperspectieven een plek te geven, alsook met verschillende hoog technologische landbouwbedrijven.

Samen met de vercshillende stakeholders is er gewerkt aan een doorlopende installatie, met verschillende stations, om zorg te dragen voor de veelheid en tegengestelde posities van de verschillende betrokken bij de toekomst van het Limburgse Landschap.

Credits:
Concept & Regie Het Geluid Maastricht – Romy Roelofsen, Gable Roelofsen
In co-creatie met Ans en Sjaak Jenniskens, Jan en Mia Zenden, familie Dintjens, Karel en Grieta Gootjes, familie Huynen   
Leerlingen CITAVERDE College Heerlen, Stichting Limburgs Landschap (Edmond Staal), Ali Hamod, Laila Claessen, Studio Enklaar, Anne Büscher, Phenospex, AGXCEED, Siberia, Light4food
Scenografie Davy van Gerven
Geluidsontwerp & compositie Geert Oddens, Salvador Breed, Kirsten Schötteldreier
Dramaturgie Het Geluid Maastricht, Margriet Dijkema
Fotografie Sem Shayne
Techniek Matthijs Francot
Productie Roos Aerts, Het Geluid Maastricht, Abel Enklaar
Coproducenten Cultura Nova, Musica Sacra Festival
Met ondersteuning van Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Stichting Doen, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg